Per comprendre l'essència de la marca Golenkova-Ferrero, és important adonar-se de la primarietat de la fotografia. Primer va ser una presa de càmera que no es va realitzar amb fins comercials, sinó perquè el seu autor simplement no va poder evitar fotografiar. La fotografia documental és la meva addicció. Fins i tot quan vaig a un supermercat proper, em porto una càmera, tement perdre el moment ... No es pot ordenar un moment així, perquè és una experiència emocional molt especial, un estat especial d'aquí i ara. Absolutament irrellevant per al món material.

Durant els últims anys, les meves fotos documentals es van combinar en exposicions fotogràfiques temàtiques dedicades a les megaciutats europees, on havia viscut durant molt de temps (indistintament, Moscou i Berlín). Les fotografies van ser exhibides en diferents països europeus incloent Rússia. Per implementar tots aquests projectes fotogràfics, es va atreure a grans bancs, companyies aèries i representacions diplomàtiques com a patrocinadors, així com a administracions de la ciutat i organitzacions sense ànim de lucre com a suport organitzatiu.
Els meus exposicions sobre Moscou en un país particular d'Europa es van dedicar al Dia de Rússia, i les fotografies de Berlín, i viceversa, l'Any d'Alemanya a Rússia i els anomenats Dies de la cultura alemanya en diverses regions russes.

Però en algun moment, com a autor, vaig trobar dos problemes importants. En primer lloc, com puc continuar amb el meu treball fotogràfic independent sense la recerca constant de patrocinadors de projectes? Després de tot, això no era només el malbaratament de valuoses hores per la paperassa, sinó també l'obligació d'explicar PER QUÈ i QUÈ fotografio i COM es beneficiarà el patrocinador.En segon lloc, vaig començar a buscar formes d'obrir el meu treball a altres persones, i no només als visitants de les meves exposicions fotogràfiques. Per exemple, definitivament hi ha prou russos que no van visitar cap de les exposicions fotogràfiques no comercials "Berlín, una ciutat del canvi" a Rússia, però que estan interessats en la fotografia urbana i Berlín, i per tant s'haurien familiaritzat amb les fotografies de Berlín modern i fins i tot els va comprar per casa o oficines.

Tenint en compte la meva gran interès pel disseny d'interiors, la solució ideal era òbvia: necessito treure de forma independent les meves il·lustracions fotogràfiques de les galeries integrant-les en llars i oficines com articles de decoració de disseny. La forma ideal amb inversions mínimes era llançar la meva pròpia botiga en línia i oferir articles originals, dissenyats amb les meves preferències artístiques visuals però donant a un client certa llibertat d'elecció, on sembla apropiat (per exemple, elecció del color del revers de coixins, etc ).

És molt important emfatitzar: la fotografia i el seu efecte artístic són sempre primaris per a la marca Golenkova-Ferrero, i el disseny del format i la forma és secundari (encara que no menys important). Però les fotografies no poden caure víctimes del disseny! Per contra, el disseny ha de ser apropiat i complementari per realçar l'efecte artístic de la imatge. Per aquesta raó, els articles de decoració de la meva llar han de tenir només aquells atributs (formats, mides i colors) que siguin adequats per a una fotografia determinada.

A més, estic particularment interessat en el disseny sostenible que fomenti l'ús a llarg termini dels articles de decoració per a la llar. Així que com a dissenyador, estic en constant recerca de noves formes d'integrar la fotografia documental en els interiors a llarg termini.

A més, evito fer articles de decoració fràgils (especialment pesats), ja que no només són més intensius en energia per al transport, sinó que també augmenten les possibilitats de ser tirats o trencats quan es mouen, etc. I en cas de trencament accidental, tal article pot fins i tot ferir. Per exemple, no ús vidre en els meus dissenys (pes + fragilitat).

¿Endevinaries meu major por? Sortir al carrer per fotografiar i obtenir immediatament una imatge al meu cap de com encaixaria aquesta foto al futur element de decoració. El meu principal temor és que el dissenyador que hi ha en mi es desperti i xiuxiuegi: "Mira, hi ha una bicicleta de color taronja brillant en el fons de la paret vella, ¡pren una foto d'aquesta manera, perquè s'ajusti a un coixí decoratiu excel·lent!" No no no! M'esforçaré molt perquè això no passi! El dissenyador ha de despertar només quan em sento en el meu ordinador i miri les fotos preses. Per la resta del temps només sóc un artista de fotos! En el moment de la sessió de fotos, hauria d'haver només la ciutat i les meves emocions. I cap dels pensaments sobre la decoració de la llar...

Irina Golenkova Ferrero